Udruženje gastroenterologa i hepatologa Bosne i Hercegovine (GEHA) utemeljeno je s ciljem povezivanja i saradnje svih svojih članova s ljekarima drugih specijalnosti s kojima su gastroenterolozi usko povezani među kojima naročito radiologa, patologa, abdominalnih hirurga, kao i ljekara opšte prakse.

Glavna svrha je razvijanje gastroenteroloških i hepatoloških dijagnostičkih i terapijskih postupaka. Asocijacija ima oko 150 članova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Organiziramo 4-6 sastanka godišnje, kao i našu tradicionalnu godišnju konferenciju koja se održava u Sarajevu u proljeće u zadnjih 11 godina te je postala zaštitni znak, kao vodeći gastroenteroloških sastanak u ovom dijelu Europe.

Jedan od ciljeva asocijacije jeste i izrada smjernica (guideline-a) u endoskopiji, hepatologiji, IBD, gastrointestinalnoj onkologiji i nutriciji.

GEHA prati svjetske i europske standarde, te postavlja normative za sticanje dozvole za rad gastroenterohepatologa i prijedloge za program specijalizacije iz gastroenterohepatologije, također u skladu sa evropskim smjernicama. 

Nadamo se da će predstojeći kongresi u organizaciji GEHA doprinijeti sticanju novih znanja i bolje saradnje svih ljekara iz regije i svijeta.

 

Naš telefon

+387 66 807 302

Naš e-mail

INFO@GEHA.BA